Дизайн однокімнатної квартири. Як використати максимум простору з маленької однокімнатної квартири.

У вас маленька квартира? В цій статті ви отримаєте декілька практичних порад, які допоможуть зробити ваш простір більше, ніж він є.

Дизайн однокімнатної квартири. Як використати максимум простору з маленької однокімнатної квартири.
автор
Августин
опубліковано
5/10/2023
тривалість
хв
категорія
дизайн

Дизайн однокімнатної квартири. Як використати максимум простору з маленької однокімнатної квартири.

Зміст

  1. Планування однокімнатної квартири
  2. Дизайн однокімнатної квартири: головне завдання – як використати площу
  3. Дизайн однокімнатної квартири до 30 кв.м
  4. Дизайн однокімнатної квартири 40-45 кв.м
  5. Дизайн однокімнатної квартири для сім'ї з дитиною
  6. Зонування простору в однокімнатній квартирі
  7. Однокімнатна квартира в стилі мінімалізм
  8. Розстановка меблів в однокімнатній квартирі
  9. Варіанти освітлення маленької кімнати
  10. Спальня і вітальня в проєкті однокімнатної квартири
  11. Приховані двері та скляні перегородки – універсальні елементи дизайну
  12. Дизайн 1-кімнатної квартири: лайфхаки
  13. Різні варіанти систем зберігання
  14. Висновки
Планування маленької квартири

Планування однокімнатної квартири

Планування однокімнатної квартири або квартири студії – найкращий варіант для тих, хто хоче жити у простому, ефективному та легкому в обслуговуванні просторі.

Однокімнатні квартири можуть бути дуже маленькими, але вони не обов'язково повинні бути тісними, якщо ви творчо підійде до розміщення меблів.

Планування однокімнатної квартири може бути ідеальним, якщо ви живете один або вдвох.

Фактично такий тип квартири може бути використаний сім'ями з дітьми або навіть домашніми тваринами, яким може знадобитися більше місця, ніж одна кімната.

Це пов'язано з тим, що вся квартира може бути розділена на різні зони, такі як спальна зона, кухонна зона та житлова зона без будь-яких перегородок між ними.

Дизайн однокімнатної квартири: головне завдання – як використати площу

Якщо ви живете в однокімнатній квартирі або, можливо, ви ставите питання, як максимально ефективно використовувати свій невеликий простір. Ось кілька порад, як максимально збільшити простір та використовувати його ефективно.

Переконайтеся, що всі меблі розставлені правильно, щоб усе помістилося на мінімально можливій площі.

замовити дизайн проект

Наприклад, якщо у вас є диван і журнальний столик, спробуйте поставити їх як один предмет меблів, а не окремо. Це заощадить місце та дасть вам більше простору для пересування квартирою.

Використовуйте місце під ліжком для зберігання речей. Це допоможе заощадити місце в інших частинах квартири, наприклад, у шафах чи тумбах.

Підтримуйте відкрите планування, звільняючи стіни від непотрібних предметів, таких як картини, полиці для зберігання дрібничок та книжкові полиці.

Максимальне використання площі в маленькій квартирі на прикладі проєкту mirante studio

Дизайн однокімнатної квартири до 30 кв.м

Квартири студії до 30 квадратних метрів. площею являються найменшими варіантами для житла, а також найдешевшими.

Тут буде складно знайти місце для окремої спальної кімнати, тож доведеться використовувати металеві перегородки для того, щоб розділити зону спальні від вітальні.

В інтер'єрі квартири студії до 30 кв. м. треба вписати все необхнідне для життя не займаючи при цьому місце якого обмаль.

Наприклад на кухні замість обіднього стола краще підійде барна стійка. Дизайн квартири з такою площею задача не з простих, але неіснує нічого неможливого і досить часто виходить перетворювати квартири студії в повноцінну однокімнатну квартиру.

Рішення для дуже малого простору до 30 кв.м.

Дизайн однокімнатної квартири 40-45 кв.м

Дизайн однокімнатної квартири в 40-45 квадратних метрів, або квартири студії вже більш оптимістичний в плані викроювання вільного простору, але це все ще досить маленьке житло і треба добре пропрацювати всі деталі інтер'єру, щоб жити в такій квартирі було комфортно.

Дизайн однокімнатної квартири малої площі, можна значно полегшити, якщо не боятися так званого "open-space".

Треба пам'ятати, що стіни це найбільший бар'єр та крадій простору в житлі, тому замість них (де можливо), краще підійде шафа купе виготовлена на замовлення. Таке рішення дуже вдало встановлювати між кухнею та вітальнею, наприклад.

Те що шафа купе може одночасно забезпечувати місце для зберігання та зонування– дуже цінно, особливо коли проектуєш однокімнатну квартиру.

Дизайн однокімнатної квартири з площею 40-45 кв.м. завжди цікава задача для архітекторів.

Об'єднані спальня і вітальня

Дизайн однокімнатної квартири для сім'ї з дитиною

Для того щоб оформити дизайн маленької квартири для сім'ї з дитиною, насамперед потрібно зробити її зручною та функціональною.

Коли площа квартири мала, ви повинні постаратися використовувати цей простір якнайкраще. Крім того, постарайтеся використовувати простір не тільки для проживання, але й для сну, відпочинку та ігор.

Кухня має бути добре спланована, щоб на ній було зручно та комфортно готувати. Ванна кімната також має бути спланована так, щоб вона була просторішою, ніж зазвичай.

Щоб зробити маленьку квартиру більш функціональною, можна використовувати такі елементи, як приховані двері, що відкриваються в іншу кімнату, або меблі, що економлять простір. Наприклад, якщо на кухні немає місця для острова або столу, замість них можна використовувати невидимі столи або шафи, які заощадять багато місця.

Якщо в спальні немає місця для додаткового ліжка, то замість нього можна використовувати двоярусні ліжка або диван-ліжка, що заощадить багато часу та сил при розкладанні ліжок.

Зонування простору в однокімнатній квартирі

У маленькій квартирі важливо зонувати простір, щоб максимально ефективно використовувати наявну площу. Зонування - це поділ різних зон активності та використання меблів для їх визначення. Це простий спосіб створити більше простору у маленькій квартирі за рахунок оптимального використання того, що у вас є.

Зонування житлового простору на такі зони, як їдальня, вітальня та спальна допоможе вам максимально ефективно використовувати простір.

Столова зона повинна бути відокремлена від інших кімнат столом або будь-яким іншим бар'єром, щоб гості могли обідати, не заглядаючи до інших кімнат під час їжі.

Вітальня повинна бути відокремлена від спальної кімнати розважальним центром або книжковими полицями, які можуть бути буфером між цими двома приміщеннями.

Якщо ви не хочете, щоб ці предмети були у вітальні, подумайте про те, щоб розмістити їх в іншій кімнаті, наприклад, у гостьовій спальні або комірчині, де вони не займатимуть цінну площу в основній житловій зоні.

Приклад зонування зони кухні та спального місця

Дизайн однокімнатної квартири в стилі мінімалізм

Маленька квартира в мінімалізм стиль. переваги і недоліки. бюджет

Мінімалістичний дизайн дуже популярний серед молодих людей, які мешкають у невеликих квартирах. Мінімалізм у моді, але цей стиль підходить не всім. Щоб зробити гарну квартиру в стилі мінімалізм, потрібно спочатку зрозуміти, що він означає і в чому його переваги.

Що таке мінімалізм?

Цей напрямок розвивається вже кілька років, але особливо популярним він став останніми роками. Для нього характерні прості форми та функціональність у всьому – від меблів до елементів дизайну інтер'єру.

Головна особливість таких інтер'єрів - відсутність зайвих деталей, які відволікають від загальної картини або шкодять здоров'ю (наприклад, килими або штори). Головне - все має бути легко доступним, тому на шляху з однієї точки в іншу не повинно бути жодних перешкод та перешкод.

Крім того, мінімалістичний дизайн забезпечує людям максимальний комфорт та розслаблення завдяки своїй простоті та спокою.

Переваги мінімалістичного інтер'єру:

-Естетика. Цей стиль виглядає дуже елегантно та стильно завдяки своїй простоті;

-Функціональність. Всі предмети в мінімалістському інтер'єрі підбираються за їхньою функціональністю;

-Мінімалістичний стиль може зробити невеликий простір більш відкритим, повітряним та просторим. Він також може допомогти вам навести лад у будинку і позбутися непотрібних речей.

- Оскільки мінімалізм підкреслює простоту форм і чистоту ліній, у схемі домашнього декору немає ніяких серйозних факторів, що відволікають, тому прибирання стає набагато простіше, ніж при використанні інших стилів меблів або декору.

Мінімалістичний дизайн маленької квартири

Розстановка меблів в однокімнатній квартирі

У маленькій квартирі основну увагу слід приділити розміщенню меблів.

Найкращий спосіб зробити це - використовувати різні види меблів, щоб максимально ефективно використовувати наявний простір.

Якщо у вам потрібна велика кількість меблів, наприклад, диван або обідній стіл, поставте його в центрі кімнати та створіть навколо нього відкритий простір. Це дасть достатньо місця для пересування, а також допоможе надати вашому житловому приміщенню просторого вигляду.

Якщо у вашій квартирі є кілька предметів меблів, спробуйте розставити їх відповідно до їх розмірів та форми.

Наприклад, якщо у вас є два крісла та два приставні столики, поставте їх у різних кутах або навпроти один одного, щоб вони не займали занадто багато місця (можна також використовувати стелажі).

Якщо у вас у квартирі кілька диванів, спробуйте розмістити їх у різних кутах або біля стін, щоб вони не загороджували один одному огляд.

Таке розташування також добре, якщо ви хочете створити окремі зони у вітальні або їдальні (наприклад, одна зона для відпочинку та читання, а інша - для їди).

Диван, як перешкода, яка розділяє зону спальні від вітальні

Варіанти освітлення маленької кімнати

Висвітлення – важлива частина будь-якого приміщення. Воно створює атмосферу та дозволяє все добре бачити. У маленькій квартирі особливо важливо вибрати правильне освітлення.

Оптимальна кількість світла досягається тоді, коли у кожній кімнаті достатньо освітлення. Намагайтеся не використовувати занадто багато світильників одночасно - від цього кімната здаватиметься менше, ніж є насправді.

Правильно підібрані світильники підкреслять найкращі риси вашої кімнати та додадуть їй відчуття тепла та затишку.

Неправильно підібрані світильники можуть зробити маленький простір ще меншим. Вибираючи освітлення для своєї квартири, враховуйте, скільки природного світла в кімнаті, скільки вікон у ній є і скільки природного світла через них проникає.

Наприклад, якщо через вікно проникає мало природного світла, варто встановити штучний, де це можливо, або додати лампу з диммером, щоб ви могли контролювати, наскільки світло чи темно у кімнаті у будь-який момент часу.

Точковий світильник

Спальня і вітальня в проєкті однокімнатної квартири

Спальня та вітальня повинні бути спроектовані так, щоб максимально використовувати наявний простір. Перший крок у створенні ефективної спальні або вітальні - прибрати меблі, які не використовуються. Якщо вона вам не потрібна, позбавтеся її!

Другий крок - вибрати меблі, які відповідають вашому способу життя і потребам. Важливо не тільки вибрати меблі, які працюють, але й вибрати предмети, які зручні та функціональні.

У невеликих квартирах кожен сантиметр на рахунку. Важливо переконатися, що всі ваші меблі мають чітке призначення, щоб не захаращувати простір. Спальні повинні бути спроектовані з урахуванням можливості зберігання, тому переконайтеся, що в шафі або ящиках комода в спальні достатньо місця для зберігання одягу, постільної білизни та аксесуарів, таких як прикраси та косметика.

Правельне зонування спальні та вітальні

Приховані двері та скляні перегородки – універсальні елементи дизайну

Приховані двері

Це чудовий спосіб розділити на зони інтер'єр однокімнатної квартири.

Їх також можна використовувати як декоративні елементи у великих приміщеннях. Якщо у вас є порожня стіна, подумайте про встановлення прихованих дверей, які ведуть у комору або ванну кімнату. Якщо розмістити її за меблями, наприклад, за книжковою полицею, двері будуть менш помітними, але при цьому функціональними.

Скляні перегородки

Використання скла для розділення різних зон у вашій квартирі може допомогти створити більше приватності та розділити різні функції вашого будинку (наприклад, спальну та житлову). Скляні перегородки також полегшують проходження світла через простір, створюючи відчуття, що воно більше, ніж є насправді.

Перегородка з рейок

Дизайн 1-кімнатної квартири: лайфхаки

Одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються власники квартир, - як зробити так, щоб маленький простір виглядав більше.

Крім того, що дизайн інтер'єру робить ваш будинок більш функціональним та комфортним, він також може використовуватись як ефективний маркетинговий інструмент для потенційних покупців чи орендарів.

Якщо ви шукаєте свіжий та сучасний інтер'єр, ці поради та рекомендації допоможуть вам розпочати:

1. Використовуйте світлі тони у вашій квартирі

2. Не захаращуйте кімнати меблями

3. Використовуйте великі дзеркала, щоб кімнати здавалися просторішими

4. Розташовуйте предмети меблів на достатній відстані одне від одного

5. Додайте яскраві, але не надто яскраві світильники

Різні варіанти систем зберігання

Ось кілька порад про те, як організувати зберігання речей у маленькій квартирі:

- Використовуйте відкриті стелажі замість закритих. Вони виглядають просторішими, а також допомагають краще бачити речі.

- Використовуйте кожен сантиметр стін, повісивши полиці або стелажі для зберігання книг та інших предметів, які інакше займали б простір підлоги.

- Використовуйте підвісні рейлінги для зберігання одягу та аксесуарів. Якщо поруччя немає, використовуйте гачки, які можна легко прикріпити до дверей або стін.

- Купуючи меблі для маленької квартири, пам'ятайте, що вони не повинні займати занадто багато місця візуально або фізично (наприклад, стільці з підлокітниками). У цьому випадку вибирайте стільці без підлокітників або навіть табурети/барні стільці.

Прихована кухня і шафи для зберігання

Висновки

Пам'ятайте, що дизайнер інтер'єру зможе адаптувати свої плани дизайну до конкретних життєвих потреб. Будь то додавання додаткової кімнати або зміна декору та розміщення меблів.

Пам'ятайте також, що різні схеми дизайну можуть бути придатними для використання в невеликих квартирах.

З огляду на це ви повинні мати можливість знайти схему дизайну, яка найкраще відповідає вашим індивідуальним потребам.

замовити дизайн проект

mirante black logo

mirante

mirante — львівська студія, що створює дизайн проекти для квартир та комерційних об'єктів